Thursday, February 6, 2014

Kek i ftohte me biskota dhe cokollate



PËRBËRËSIT:
  • 180 g biskotadigestive
  • 100 g gjalpë
  • 500 g Philadelphia ne kuti
  • 75 g çokollatë të errëta
  • 15 g kakao pluhur
  • 100 g sheqer
  • 200 ml qumësht
  • 50 g (maizena ) miell misri mund te gjindet ne supermarket
  • vezë 

PËRGATITJA:


Ne nje ene grijme biskotat duke i ber pothuajse pluhur,,
Pastaj ne nje ene Shkrijme gjalpine , dhe e perzijme me biskotat e grira.
Brumin e pregatitur me biskota dhe gjalpe e hedhim ne nje tave me një diametër prej 22 cm,dhe e fusim ne frigorifer për 30 minuta.
Ne nje tenxhere shkrijme çokollatën e errët ne zjarr te embel.
Ne nje ene hedhim Filadelfian me sheqerin dhe i perziejm me mikser deri sa ju të merrni një krem të butë.
Pastaj i shtojme qumështin, vezën, miellin e misrit dhe kakaon duke e perzier vazhdimisht,,, pastaj hellim dhe çokollatë të shkrirë dhe përziejme përbërësit mirë
Masen e pregatitur e hellim ne taven qe kemi vendur ne frigo,,dhe e fusim ne furr te piqet ne tem pre 170 gradë për 50-60 minuta.
Lejoni të ftohtë dhe siper i hellim nje shtres te holl te cokollates se shkrire dhe e sperkasim me pak kakao pluhur.
Serviret pasi eshte ftohur.
Ju befte mire !

Filled Under:

0 comments:

Post a Comment