Përbërsit:
- 250 g margarin ose gjalp
- 250 g sheqer
- 5 vezë
- pak krip
- 1 pako pluhur pjekes ( Bakin Powder )
- 500 g miell
- 250 ml qumësht
- 200 g eurokrem (Nutella)
- 1 lug e madhe kakao pluhur
Përgaditja:
Margarinën dhe sheqerin i rrahim deri sa te shkumzojn duke ua shtuar nje nga nje vezet. Hedhim pak krip dhe shtojm miellin e perzier me par me pluhurin pjekes poashtu edhe qumshtin duke vazhduar perzierjen. Masen e ndajm ne dy gjysma. E lyejm tepsin me form rrethi me vaj dhe e fusim gjysmen e mases.
(ne munges te tepsis per form natyrisht mund te perdorni cfardo tepsie). Gjysmen e mases se mbetur e perziejm me nutellen dhe kakaon dhe e hudhin sepri ne te njejten tepsi. Me nje pirun e perziejm/hekim ne menyr spirale per tu ber laramane kur te piqet.
Ne furren e parangrohur 175 C e pjekim afersisht 45min deri ne 1orë. Para servimit i hudhim sheqer pluhur sipas deshires.
(ne munges te tepsis per form natyrisht mund te perdorni cfardo tepsie). Gjysmen e mases se mbetur e perziejm me nutellen dhe kakaon dhe e hudhin sepri ne te njejten tepsi. Me nje pirun e perziejm/hekim ne menyr spirale per tu ber laramane kur te piqet.
Ne furren e parangrohur 175 C e pjekim afersisht 45min deri ne 1orë. Para servimit i hudhim sheqer pluhur sipas deshires.
0 comments:
Post a Comment