Perberesit per brumin:
- 2 1/2 filxhane caji me miell,
- 1/2 gote kos,
- 1/2 gote vaj ulliri,
- 1 luge caji pluhur fryres,
- 6 luge gjalp te bute.
Mbushja:
- 3/4 filxhane caji me arra te prera trashe,
- 1/2 luge kanelle.
- Per sherbetin:
- 2 1/2 filxhane caji me uje,
- 2 1/2 filxhane caji me sheqer,
- pak leng limoni.
Pergatitja:
Ziejme perberesit e sherbetit, rreth 15-20 minuta dhe e leme te vaket.
Nderkohe, pergatisim brumin e gurabijeve dhe e leme te pushoje ne frigo, te mbeshtjelle, per rreth 20 minuta. Me pas, e ndajme ne 18 toptha te njejte, dhe i hapim me duar. Shtypim lehtesisht kulacet e hapura me dore, mbi rende ne anen me vrima te medha, per te dale me te bukura. Ne mes te tyre, veme mbushjen me arra te perziera me kanelle, dhe i mbyllim gurabijet me kujdes. I veme te piqen me pjesen e mbylljes poshte, ne furre te ngrohte ne 180°, derisa te marrin ngjyre te arte (rreth 30 minuta). U shtohet sherbeti, mbulohen dhe lihen te ftohen.
Nderkohe, pergatisim brumin e gurabijeve dhe e leme te pushoje ne frigo, te mbeshtjelle, per rreth 20 minuta. Me pas, e ndajme ne 18 toptha te njejte, dhe i hapim me duar. Shtypim lehtesisht kulacet e hapura me dore, mbi rende ne anen me vrima te medha, per te dale me te bukura. Ne mes te tyre, veme mbushjen me arra te perziera me kanelle, dhe i mbyllim gurabijet me kujdes. I veme te piqen me pjesen e mbylljes poshte, ne furre te ngrohte ne 180°, derisa te marrin ngjyre te arte (rreth 30 minuta). U shtohet sherbeti, mbulohen dhe lihen te ftohen.
Ju befte mire!
0 comments:
Post a Comment