Monday, February 17, 2014

Gurabije te sherbetosura, te mbushura me arra



Perberesit per brumin:
  • 2 1/2 filxhane caji me miell,
  • 1/2 gote kos,
  • 1/2 gote vaj ulliri,
  • 1 luge caji pluhur fryres,
  • 6 luge gjalp te bute.

Mbushja:
  • 3/4 filxhane caji me arra te prera trashe,
  • 1/2 luge kanelle.
  • Per sherbetin:
  • 2 1/2 filxhane caji me uje,
  • 2 1/2 filxhane caji me sheqer,
  • pak leng limoni.

Pergatitja:
Ziejme perberesit e sherbetit, rreth 15-20 minuta dhe e leme te vaket.
Nderkohe, pergatisim brumin e gurabijeve dhe e leme te pushoje ne frigo, te mbeshtjelle, per rreth 20 minuta. Me pas, e ndajme ne 18 toptha te njejte, dhe i hapim me duar. Shtypim lehtesisht kulacet e hapura me dore, mbi rende ne anen me vrima te medha, per te dale me te bukura. Ne mes te tyre, veme mbushjen me arra te perziera me kanelle, dhe i mbyllim gurabijet me kujdes. I veme te piqen me pjesen e mbylljes poshte, ne furre te ngrohte ne 180°, derisa te marrin ngjyre te arte (rreth 30 minuta). U shtohet sherbeti, mbulohen dhe lihen te ftohen.
Ju befte mire! 

Filled Under:

0 comments:

Post a Comment