recipeeexchange
The earliest known recipes date
from approximately 1600 BC and come from anAkkadiantablet
from southernBabylonia.AChineserecipe for fish salad dates
back to 1330 BC,and is found in the textYinshan Zhengyao, or
Correct Principles of Eating and Drinking.
There areancient Egyptianhieroglyphicsdepicting
the preparation of food.
Many ancient Greek recipes are known.Mithaecus's
cookbook was an early one, but most of it has been lost;Athenaeusquotes
one short recipe in hisDeipnosophistae.Athenaeusmentions
many other cookbooks, all of them lost.
on 5:26 AM
Nevojiten:
- 2 gota vaj,
- 1 gotë ujë,
- 4 lugë sheqer,
- miell,dhe
- 1 kese pluhur për fryerje.
Vajin,ujin,sheqerin,i vlon,pastaj i largon prej shporetit dhe ia qet pluhurin për fryerje,mandej e ngjesh në miell.Pas kësaj e shtrin në tepsi dhe e pren në formë sipas dëshirës.Piqet për 2 orë në një temp.100-1500C.
Sherbeti:
- 2 gota ujë dhe
- 3 gata sheqer,i vlon si sherbetin e bakllavës.
Sherbetin e nxehtë në fund e kthen mbi tatlin e nxehtë.Ju bëftë mirë.
Filled Under:
receta
0 comments:
Post a Comment