Perbersit :
- 6 vezë
- 7 lugë gjelle ujë të ngrohtë
- 12 lugë sheqer
- 12 lugë miell
- 1 pluhur pjekje (peciv, bakingpowder)
- 1 filxhan i vogël vaj (filxhan kafe turke)
- 1 filxhan të vogël të qumështit
- 5o gramë arra
Rrahim vezët dhe sheqer, shtoni ujë, pastaj qumësht dhe vaj dhe në fund miell me pluhur pjekje dhe arra. Piqet padispanja për 25 minuta në 2oo gradë. Padispanja duhet të Â ftohët për të vënë mbushje.
Puding cokolade
Puding e pergaditit sipas pershkrimit te pakos qe perdorni ju! ½ cokollade milka, per te embelsuar me shume shtoni 2-3 luge sheqer ose ½ kutie qumesht i kondensuar por kur shtohet qumeshti i kondensuar duhet te shtoni 2-3 flete xhelatine (xhelatinen e leme ne uje te ftohet qe te zbutet) kur te mbrani pergatitjen e pundingut e hedhni dhe xhelatinen duke perzier
Tenxherja ku eshte zier pudingu e leme ne lavaman me uje te ftohet pundingu i mbuluar me plastikfoli ( te shtrier siper pudingut qe mos te krijoj lekure siper)
Pasi pjeket padispanja e leme te ftohet pak dhe e presim ne midis, (dy pjeset) siper saj e sperkasim me lenge portokalli qe te behet e bute dhe si e lengshme ( jo te behet qull, por sperkatjen bene sikur bie shi dmth nga larg ben sperkatjen)
( kujdes, pjesa tjeter qe do rri jashte frigoriferit te mbulohet me nje lecke kuzhine qe eshte e sperkatur me uje ose lenge portokalli, parandalon tharjen e padispanjes)
Shtron pudingun duke provuar qe ajo te rrij mbi padispanje e leme pak ne frigo sa te forcohet pastaj e shtron tjetren pjese te cilen poashtu e ke sperkatur!
Marrim margarin rreth 50-60 gram e shkrijm jo te ziej dhe nje cokollade milka, 3 apo 4 kokrra cokollade e zeze shkrijem bashke duke perzier ! kur te shkrihen e leme cokolladen te ftohet pak pastaj e hedhim siper tortes…
Dekorimi me krem pana:
Pana duhet te qendroj ne ngrires per nje ore ( jo te ngrije vetem te ftohet mire) e rrahim me mikser dhe i shtojme sheqer pluhur..dhe ate per forcim te krem pana ketu ne holande quhet KLOP FIX (kerkojeni ne google) Ose merrni pana te gatshme!
0 comments:
Post a Comment