Wednesday, February 19, 2014

Ggurabija



Lehtë dhe shpejtë, perberesit:
  • 500 gram miell
  • 2 vezë
  • 1 gotë e madhe kos
  • 1 gotë e madhe vaj
  • 250 gr sheqer
  • 1 pecivë
  • 1 vanile

Në një enë të thellë i përzien vezët, kosin, vajin, vanillën, pecivën dhe sheqerin. Pastaj i shton miellin duke e tretur në të njejtën enë, deri sa të bëhet një brum i hollë për gatim.

E mbledhë brumin dhe e ndan në kuleq të vegjël sa një e verdhë e vezës. Pastaj i vendos në një tepsi e cila paraprakisht lyhet me vaj dhe gjatë vendosjes, kuleqët lyhen me vaj nga të dy anët.
Futet në furrë dhe për 20 min piqen në temperaturë të lartë.

Ju bëfshin mirë!

Filled Under:

0 comments:

Post a Comment