recipeeexchange
The earliest known recipes date
from approximately 1600 BC and come from anAkkadiantablet
from southernBabylonia.AChineserecipe for fish salad dates
back to 1330 BC,and is found in the textYinshan Zhengyao, or
Correct Principles of Eating and Drinking.
There areancient Egyptianhieroglyphicsdepicting
the preparation of food.
Many ancient Greek recipes are known.Mithaecus's
cookbook was an early one, but most of it has been lost;Athenaeusquotes
one short recipe in hisDeipnosophistae.Athenaeusmentions
many other cookbooks, all of them lost.
on 1:51 AM
Lehtë dhe shpejtë, perberesit:
- 500 gram miell
- 2 vezë
- 1 gotë e madhe kos
- 1 gotë e madhe vaj
- 250 gr sheqer
- 1 pecivë
- 1 vanile
Në një enë të thellë i përzien vezët, kosin, vajin, vanillën, pecivën dhe sheqerin. Pastaj i shton miellin duke e tretur në të njejtën enë, deri sa të bëhet një brum i hollë për gatim.
E mbledhë brumin dhe e ndan në kuleq të vegjël sa një e verdhë e vezës. Pastaj i vendos në një tepsi e cila paraprakisht lyhet me vaj dhe gjatë vendosjes, kuleqët lyhen me vaj nga të dy anët.
Futet në furrë dhe për 20 min piqen në temperaturë të lartë.
Ju bëfshin mirë!
Filled Under:
receta
0 comments:
Post a Comment