Thursday, February 20, 2014

Biskota me brume sfoliat



Brum sfoliat i bere me  krem djathi dhe gjalpe
  • 250 g krem djathi (Philadelphia)
  • 250 g miell
  • 160 g gjalpe
  • 2 luge sheqer per brume te embel
  • 1/2 luge kafeje kripe nese brumin do e beni me gjera pikante te kripura.

Keto jane biskotat e mbaruara.
I perzieni te gjithe perberesit dhe keshtu pa e zene brumin tamam e lini ne nje vend te ftohte gjithe naten ose ne frigorifer.
Te nesermen e merrni mundohuni te beni nje brume pak a shume pasi nuk lidhet mire dhe hapeni me pec ne kete forme.
Beni nje palosje tre here dhe vereni perseri ne frigorifer per 30 min. kete proces e perserisni tre here.Heren e fundit do te vini re qe brumi eshte bere elastik dhe gjalpi eshte futur plotesisht ne menyre te njetrajtshme ne brum. Tani e keni gati per ta perdorur.
Ketu eshte bere nje mbushje me arra te bluara te perziera me sheqer dhe pak kanelle.
Piqini ne temperature 160grade deri ne 180 grade rreth 15-20 min.Varet shikojini vete qe te jene te celeta e jo te erreta.Mund ti lyeni edhe me te verdhe veze siper dalin pak me bukur.Mund tu vini fara susami per bukuri para se te piqen.
Ja dhe nje variant tjeter ku brumin e beni te kripur.E mbush me krem djathi dhe proshute ose nje mbushje sipas deshires suaj.S’ka rendesi mbushja e zgjidhni vete vetem po ju tregoj nje ide se cfare forme mund ti jepni.I pret format me nje forme me te vogel dhe tjetren me nje gote .
Ky eshte nje brum tjeter ne fakt nuk eshte sfoliat por po e tregoj per menyren se si mund ti jepni formen.Receta e ketij brumi eshte : ½ liter qumesht i ngrohte 20gr maja birre 1luge sheqer 1filxhan kafeje vaj 2 luge kafeje kripe rreth nje kg miell margarine ose gjalpe 250 gr
Keto mund te perdoren shume mire si nje antipaste ne nje feste te vecante.Dhe mund te beni forma te ndryshme dhe mbushje te ndryshme

Filled Under:

0 comments:

Post a Comment