Receta e pare
- 400 qumesht pluhur
- 400 arre kokosi e grire
- 300 gsheqer
- 250 g gjalpe
- 1sheqer vaniljeje
- 150 uje
- 100 lajthi te pjekura
- 60 g keksa te bluar ose te shtypura( biskota)
Pergatitja
Ujin,sheqerin,sheqervaniljen i zien te gjitha bashke.I heq nga zjarri.Shtoni qumeshtin pluhur duke e perzier me kujdes.Verini edhe gjysmen e kokosit te bluar dhe ne fund biskotat e bluara. I perzjeni te gjitha.Kete mase e lini te ftohet pak dhe pastaj shtoni edhe gjalpin. pastaj e lini te ftohet fare.Me duar formoni toptha te vegjel.Ne mes veni nje lajthi te pjekur por edhe bajame mund te vini ne vend te lajthive.Pastaj i kaloni ne kokos te bluar qe te marrin mire nga te gjitha anet arren e kokosit.
Receta e dyte
- 1/2 l qumesht
- 2 pako puding vaniljeje
- 7 luge sheqer pluhur
- 300 gr arre kokosi te bluar
- 250 gr sheqer pluhur
- lajthi ose bajame te pjekura mundesisht te plota jo te bluara.
- 100-150 gr arre kokosi per te lyer topthat nga te gjitha anet.
Pergatitja
- Zjeni budingun me qumeshtin
- shtoni kokosin dhe lereni te ftohet pak
- shtoni margarinen dhe sheqerin pluhur
- I lini te ftohen mire dhe formoni toptha te vegjel me dore
- Ne secilen vini ne mes lajthi ose bajame dhe kalojeni ne kokos.
0 comments:
Post a Comment