Thursday, February 20, 2014

Role me nutella



Perberesit:
  • 100 gr miell
  • 140 gr sheqer
  • 10 gr mjalt
  • 5 veze mesatare
  • 2 vanilje
Mbushja : nutela
Mbulesa: sheqer puder
Per brumin: Perzjejme sheqer,mjalt,vanilje e i rrahim sa te behen kremoze. Rrahim te bardhat marenge e shtojme 50 gr sheqer. Kete mase e bashkojme me masen mjalt-vanilje-sheqer,me ndihmen e nje shpatulle. Pastaj rrahim te verdhat dhe i shtojme dhe ato te masa.
Shtojme miellin,duke perzjere lehte. Brumin qe zeme e hapim pete me trashesi 1 cm mbi nje leter pjeksel. I japim formen e nje drejtkendeshi. E pjekim ne furre 220 grade per 6-7 minuta, jo me shume. Duhet te marri ngjyre floriri ndersa furra  s’duhet te hapet gjate pjekjes. Nuk duhet te dale jashte lageshtira. E nxjerrim nga furra, e sperkasim me sheqer dhe e mbeshtjellim me leter cellofan se s’duhet ti ike lageshtira,se pastaj thahet e thermohet. Kur te ftohet, shtrojme siper nutela,duke e shtruar mire me shpatull.Ne te 4 anet nuk hedhim nutela ,leme nje distance 2 cm. E rrotullojme per ta bere rolo’ me ndihmen e letres pjekse dhe e fusim ne frigo per 30 minuta ,bashke me letren . Pasi e nxjerrim nga frigo,i presim te dy anet dhe e lyejme me sheqer puder te prezjere me vanilje. Pastaj e presim ne feta.
Shenim: Ne vend te nuteles,mund te veme marmelate,krem pasticerie etj.

Filled Under:

0 comments:

Post a Comment