Monday, February 17, 2014

TOPTHA RAFAELLO



PËRBËRËSIT:
  • 1 lit. qumësht,
  • 200 gr. sheqer pluhur,
  • 200 gr. miell kokosi,
  • 300 gr. biskota të bluara,
  • 6 lugë niseshte,
  • 250 gr. margarinë e zbutur,
  • 200 gr. lajthi të qëruara,
  • 250 gr. arra të bluara.
Tundet margarina me 100 gr. sheqer pluhur. Ulet niseshtja në 8 lugë qumësht të ftohtë. 1litër qumësht vlohet, largohet nga zjarri dhe në të shtohen masa e nishestes së tretur dhe sheqeri pluhur. Kthehet prapë në zjarr dhe duke e përzier vazhdimisht dhe duke e përzier vazhdimisht zihet gjersa të marrë disa valë. 
Pasi të ftohet pak, kësaj mase i shtohen biskotat e bluara, arrat e bluara dhe margarina e tundur. Nga masa e përgatitur, e ftohur, bëhen toptha në madhësi të një arre. Në shuplakë dore rrafshohen topthat, vihet nga një lajthi në mes, u jepet forma e rrumbullakët, pastaj kalohen në kokos dhe vendosen në shportëza letre. Shërbehen pasi të ftohen mirë dhe të forcohen.

Filled Under:

0 comments:

Post a Comment