Monday, February 17, 2014

Biskota në formë patkoi



Nevojiten:
  • 380 gr miell,
  • 120 gr niseshte,
  • 150 gr sheqer pluhur,
  • 1 vezë,
  • 120 gr margarinë,
  • 60 gr gjalpë,
  • 1 kese vanill,
  • Çokollate për të lyer majat e biskotave.

Përgatisim brumin, duke perdorur gjithë përbërësit perveÇ Çokollates dhe e lëmë 20 minuta në frigorifer. Pas kësaj, i bëjmë si shkopinj duke e marrë pak nga pak dhe u japim formen e patkoit. I vendosim në tavë ku kemi shtruar letër furre dhe i shtypim lehtë me gisht. I pjekim në 180° për rreth 10-15 minuta. 
Ndërkohe shkrijmë Çokollaten dhe më pas lagim bishtat e biskotave. Sipas deshirës, mund të shtojmë pak kakao në brum dhe majat ti lyejmë me Çokollate të bardhë. Natyrisht, biskotave mund tu japim dhe forma të tjera.

Filled Under:

0 comments:

Post a Comment