recipeeexchange
The earliest known recipes date
from approximately 1600 BC and come from anAkkadiantablet
from southernBabylonia.AChineserecipe for fish salad dates
back to 1330 BC,and is found in the textYinshan Zhengyao, or
Correct Principles of Eating and Drinking.
There areancient Egyptianhieroglyphicsdepicting
the preparation of food.
Many ancient Greek recipes are known.Mithaecus's
cookbook was an early one, but most of it has been lost;Athenaeusquotes
one short recipe in hisDeipnosophistae.Athenaeusmentions
many other cookbooks, all of them lost.
on 1:08 AM
Keto petulla, sebashku me Galanit, jane nje embelsire tipike qe gatuhen per Karnavale dhe pregatiten ne sasi te medha ne menyre qe te zgjasin gjate te gjithe periudhes. Nese preferoni, mund ti lyeni edhe me pak salce çokollate ne vend te sheqerit, apo mund ti mbushni brenda me krem pastiqerie, nutela etj.
Perberesit per 6-8 persona
- 450gr miell 00
- 3 veze
- 150gr sheqer + 50gr per sperkatje
- 75gr gjalp
- 1 pako pluhur pjekes
- pak kripe
- vaj luledielli per skuqje
Ne nje tas, rrahim me ndihmen e nje mikseri elektrik vezet e plota me 150gr sheqer dhe nje maje luge kripe derisa te perftojme nje perberje te fryre dhe me ngjyre te hapur. Shkrijme ne mikrovale gjalpin dhe ja shtojme mases se mesiperme bashke me rumin, shtojme ne fund edhe miellin e situr dhe e bashkojme te gjithe brumin derisa te homogjenizohet.
Formojme nga brumi shume sfera te vogla me madhesine e nje geshtenje dhe i skuqim ne vaj te nxehte derisa te marrin ngjyre te arte. I vendosim mbi nje leter thithese ne menyre qe te eleminojme
vajin e tepert dhe i sperkasim me pak sheqer ne siperfaqe. I servirim te ngrohta ose te ftohta.
Filled Under:
receta
0 comments:
Post a Comment