Përbërësit:
- 500 gr miell,
- 40 gr tharrme buke,
- 125 ml qumësht,
- 100 gr sheqer,
- 100 gr margarinë,
- 1 vezë,
- yndyrë për pjekje.
Përgatitja:
Mielli hidhet në një enë, në mes hidhet tharrmi i bukës, që zbutet në qumësht të vakët. Për rreth miellit, hidhet sheqer, pakëz kripë dhe margarina e butë e ndarë në copa.
Të gjithë përbërësit përzihen së bashku, përzihen edhe vezët, dhe brumi vazhdohet të përzihet gjer sa të ndahet nga ena, pastaj mbulohet e lihet të vijë 30 minuta.
Brumi i ardhur hidhet mbi tryezë, ose në një vend të rrafshët, dhe hollohet ne një petë me trashësi prej 2 cm, pastaj me anë të një gote peta pritet në rrathë; shtrohet miell, hidhen petullat e ndara, dhe prapë lihen të vijnë edhe 15-20 minuta.Në një tigan hedhim vaj të bollshëm, dhe në temperaturë mesatare të lartë, petullat skuqën në të dy anët, hiqen nga zjarri dhe sipër u hidhet sheqer.
Ju befshin
0 comments:
Post a Comment