Perberesit baze per 8 persona
- gjalp ….200 gr
- kakao ne pluhur …30 gr
- cokollat e shkrir …100 gr
- qumesht…50 ml
- sod ne pluhur…8 gr
- krip … 1 gr
- vez mesatare …5 kokrra
- sheqer ….200 gr
Perberesit te kremit me lajthi
- uj… 35 gr
- gjalp …250gr
- lajthi kokerr (ose krem )…250 gr
- sheqer …150 gr
Pergatitja….
E gjalposim dhe e pergatisim miellin ne nje en ne form zemre
me kapacitet 1,2 lt dhe i hedhim brenda (1) dhe e fusim ne furr me 180 grad per rreth 50 min ,kur baza te jet pjekur vendoseni lehtesisht te vetfofet dhe pastaj e vendosim ne nje tenxhere te ceket dhe e lejm te ftofet e gjitha . Ne te njejten koh pergatisim kremin e lajthis duke i hedhur gjalp (2) bashk me brumin e lajthis deri sa te kemi nje krem te njetrajtshem (3) qe do ta mbajm ne nje an te freskeet .
Ne nje tenxhere te vogel hedhim sheqerin 125 gr dhe 35 gr uj dhe e shkrijm sheqerin ne uj me nje zjarr te lehtdhe e cojm shurupin ne 116 grag celcius (4) duke e matur temeraturen me nje termometer per sheqerin .NJekohesisht me ndihmen e nje robot guzhine i vendosim perberesit boré duke i bashkuar 25 gr sheqer , kur shurupi te arrij 116 grad perberesit duhet te jen vendosur mir dhe, duke vazhduar ti rrahim shurupin e ngroht (5) dhe i rrahim derisa perberesit te jet komplet te ftohura . Sapo kemi relizuar nje Merenge Italiane , Tani bashkoni merengen e kremit me gjalp dhe lajthi duke i ndihmuar me nje shpatull lehtesisht lart edhe posht (6)
kremi i lajthis per pergatitje esht gati marim nje lug dekorative qe do e mbajm me nje an per dekorim final . E presim torten e ftot ne tre pjes (7) e mbeshtesim ne fund te nje pjate dhe mbajeni ne pozicjon siper kremit te lajthis dhe shperndaje mir (8) pozicjonojeni siper kremit ne mest (9)
mbi kete do te vendosni kremin e mbetur te lajthive (10) mbulojeni ne fund me perberjen e tortes dhe shperndajeni ne superfaqen etortes zemer me kremin (11) dhe pastaj sistemojeni me kremin e lajthis te avancuar duke e vendosur ne nje xhep pasticerie me majen lisho dhe te vogel , praktikoni pikeza te vogla rreth e perqark zemres (12) dhe realizoni pastaj te shkruani I LOVE YOU dhe 2 zemra te mbeshtetura . Ruajeni torten ne frigoriferte mbuluar dhe sherbejeni gjysem ore para se ta shijoni .

E gjalposim dhe e pergatisim miellin ne nje en ne form zemre
me kapacitet 1,2 lt dhe i hedhim brenda (1) dhe e fusim ne furr me 180 grad per rreth 50 min ,kur baza te jet pjekur vendoseni lehtesisht te vetfofet dhe pastaj e vendosim ne nje tenxhere te ceket dhe e lejm te ftofet e gjitha . Ne te njejten koh pergatisim kremin e lajthis duke i hedhur gjalp (2) bashk me brumin e lajthis deri sa te kemi nje krem te njetrajtshem (3) qe do ta mbajm ne nje an te freskeet .



0 comments:
Post a Comment