Përgatitja e padishpanjës:
- 5 ve
- 5 lugë sheqer
- 2 lugë miell
- 3 lugë arra të bluara
- ½ pluhur paste
Duhet të piqet në temperaturë 180°C për 15 min. Tepsia duhet të jetë e mbuluar me letër dhe e madhësisë së shporetit të rrymës.
Përbërja e kremit:

1 L qumësht
500 g sheqer
10 lugë miell misri
250 g margarine
500 g sheqer
10 lugë miell misri
250 g margarine
Përgatititja e kremit:
Fillimisht mirren 600 ml qymësht dhe zihen me 500 g sheqer përderisa përbërja të karamelizohet, pastaj në një enë tjetër treten 400 ml qumësht me miell misri dhe bëhen bashkë me masën e parë derisa masa totale te homogjenizohet. Lihet të rrijë në zjarr të ngadalshëm edhe pak dhe pastaj lihet të ftohet. Pasi të jetë ftohur masa i shtojmë margarinën e zbutur dhe rrahim me mixer derisa masa të homogjenizohet, në mënyrë që kremi të jetë i gatshëm për lyerje te padishpanjës.

Në fund ëmbëlsira e përgatitur lyhet e tëra me krem caramel gjithashtu dhe zbukurohet me arra të bluara.
0 comments:
Post a Comment