Tuesday, February 11, 2014

KARAMEL ROLADË ME BANANE



Përgatitja e padishpanjës:
  • 5 ve
  • 5 lugë sheqer
  • 2 lugë miell
  • 3 lugë arra të bluara
  • ½ pluhur paste

Duhet të piqet në temperaturë 180°C për 15 min. Tepsia duhet të jetë e mbuluar me letër dhe e madhësisë së shporetit të rrymës.
rolat 3 300x206 KARAMEL ROLADË ME BANANEPërbërja e kremit:
1 L qumësht
500 g sheqer
10 lugë miell misri
250 g margarine
Përgatititja e kremit:
Fillimisht mirren 600 ml qymësht dhe zihen me 500 g sheqer përderisa përbërja të karamelizohet, pastaj në një enë tjetër treten 400 ml qumësht me miell misri dhe bëhen bashkë me masën e parë derisa masa totale te homogjenizohet. Lihet të rrijë në zjarr të ngadalshëm edhe pak dhe pastaj lihet të ftohet. Pasi të jetë ftohur masa i shtojmë margarinën e zbutur dhe rrahim me mixer derisa masa të homogjenizohet, në mënyrë që kremi të jetë i gatshëm për lyerje te padishpanjës.
rolat 4 300x201 KARAMEL ROLADË ME BANANEPasti të nxirret nga zjarri padishpanja lyhet me krem karamelin e përgatitur dhe pastaj i vendosen bananet në dy skaje te padishpanjës nga dy dhe mbështillen prej dy anëve.
Në fund ëmbëlsira e përgatitur lyhet e tëra me krem caramel gjithashtu dhe zbukurohet me arra të bluara.

Filled Under:

0 comments:

Post a Comment