Sunday, February 16, 2014

Biskota Gelato



PERBERESIT PER 12 BISKOTA AKULLORE :
  • gjalp 120 gr
  • mjalt 30 gr
  • kakao pluhur 6gr
  • veze 1 e plote ,
  • 1 te verdhe (e hidhur )
  • miell ( tipi 00) 300 gr
  • sheqer ( pluhur) 120 gr
PER AKULLOREN ME KREM :
  • qumesht 600 ml
  • krem( panna ) 250 gr
  • vaniglie 1 cope( ose ne qeska ,1 qeske )
  • sheqer 250 gr
Gelato biscotto Seq1 Biskota Gelato
Per te pergatitur biskote akullore ,filloni te pergatisni brumin per biskotat:shperbeni gjalpin e ftohte ne copa me miellin ne nje mikser( bluajtes) (1)spostoni pluhurin e marre ne nje tase te bollshem dhe kaloni ne site sheqerpluhurin e kakaon(2,3)perzieni mire midis tyre
Gelato biscotto Seq2 Biskota Gelato
Rrihni vezen me te verdhen e vezeve edhe i shtoni miellin(4) perzieni e bashkoni masen me miellrat(5)perzieni derisa te keni nje mase te vetem dhe kompakte,e ngjashme me nje brume pete (6)
Gelato biscotto Seq3 Biskota Gelato
e lini te pushoje per 30 minuta ne frigorifer te mbeshtjell nga nje plastik te tejdukshme(7)
kur te kete kaluar kjo kohe ,shtoni brumin me nje trashesi gjysem centimetri edhe te merrni 24 rrathe te diametrit 8 centimetra (8) i vendosni ne nje tigan ( per furre ) te shtruar poshte leter furri dhe i vendosni ne furre ( sobe ) per 18-20 minuta ,180°C (9)
Gelato biscotto Seq4 Biskota Gelato
Pergatisni akulloren me krem :hidhni qumeshtin ne nje tenxhere,bashkoni sheqerin ,kremin edhe copen e vaniljes te hapur (10) perzieini edhe e coni masen jo me shume nga 85°C.sapo te arrije temperatura e hiqni dhe e coni tenxheren menjehere ne nje ene me uje dhe akull qe te ulet sa me shpejt temperatura e mases(11)kur te jete e ftohte hidheni ne nje makine per akullore e te perzihet te pakten per 30 minuta ,derisa masa te jete e dendur dhe e trashe (12).perpara se ta perdorni , beni qe te ulet toni edhe ca duke e futur ne ngrirje per rreth 2 ore .
Gelato biscotto Seq5 Biskota Gelato
Tani qe eshte cdo gje gati mblidhni biskotat akullore :merni nje biskote te rrumbullaket dhe i vini perreth nje platik ose leter furri duke e rrotulluar dy here(14) mbushni formen e krijuar me dy luge akullore( rreth 80 gr)dhe e lini te ulet toni ne ngrirje per gjysem ore (15)kur te jete kompakt vini nje biskote tjeter persiper edhe i hiqni plastiken perreth(15),tani eshte gati biskota akullore,e sherbeni menjehere ose i fusni ne ngrirje te vendosur ne nje leter furri .

Filled Under:

0 comments:

Post a Comment