recipeeexchange
The earliest known recipes date
from approximately 1600 BC and come from anAkkadiantablet
from southernBabylonia.AChineserecipe for fish salad dates
back to 1330 BC,and is found in the textYinshan Zhengyao, or
Correct Principles of Eating and Drinking.
There areancient Egyptianhieroglyphicsdepicting
the preparation of food.
Many ancient Greek recipes are known.Mithaecus's
cookbook was an early one, but most of it has been lost;Athenaeusquotes
one short recipe in hisDeipnosophistae.Athenaeusmentions
many other cookbooks, all of them lost.
on 9:14 AM
Ulja e nivelit të liqenit më të madh me ujë të ëmbël në Kinë, ka nxjerrë në pah një urë historike të ndërtuar në kohën e perandorisë Ming, e cila ishte lënë në harresë.
Mbetjet e urës 2900 metra të gjatë u treguan në një pjesë të liqenit Poyang, i cili viteve të fundit u zvogëlua ndjeshëm, ku një pjesë e tij u tha. Sipas ekspertëve ura që doli nga tharja e liqenit, është ndërtuat para 400 vitesh nga dinastia Ming (1368-1644).
Liqeni i madh Poyang, në provincën Jiangxi, mbulon një sipërfaqe prej 4500 kilometrash katrorë. Niveli i tij i ujit.
Filled Under:
shokuese
0 comments:
Post a Comment