recipeeexchange
The earliest known recipes date
from approximately 1600 BC and come from anAkkadiantablet
from southernBabylonia.AChineserecipe for fish salad dates
back to 1330 BC,and is found in the textYinshan Zhengyao, or
Correct Principles of Eating and Drinking.
There areancient Egyptianhieroglyphicsdepicting
the preparation of food.
Many ancient Greek recipes are known.Mithaecus's
cookbook was an early one, but most of it has been lost;Athenaeusquotes
one short recipe in hisDeipnosophistae.Athenaeusmentions
many other cookbooks, all of them lost.
on 11:41 AM
Mos ecni .Ecja pengon në tretjen e ushqimeve.
Mos flini. Gjithashtu pengon në tretjen e ushqimeve.
Mos bëni banjë. Kjo bën që gjaku të qarkullojë më shumë nëpër duar, këmbë dhe trup se sa në stomak. Dobëson sistemin tretës.

Mos hani fruta. Kjo shkakton fryrje të stomakut. Frutat është mirë të hahen para buke sepse kjo ndikon për mirë në tretjen e tyre.
Mos pini çaj. Gjethet e çajit përmbajnë acid që ndikon negativisht për tretjen e proteinave (megjithëse këtu varet çfarë çaji përdorni, kjo këshillë më shumë është për të ashtuquajturin çajin kinez).
Mos e lironi rripin. Mund të shkaktoj bllokim apo ngatërrim të zorrëve.
Mos pini cigare. Megjithëse nuk duhet të pini asnjëherë cigare të paktën mos e bëni këtë menjëherë pas buke pasi një cigare pas buke ka dëmin e dhjetë cigareve të pira më vonë.
Filled Under:
keshilla
0 comments:
Post a Comment